Кардіологи розповіли, в яких випадках прийом аспірину може бути небезпечний.

Справа в тому, що протягом багатьох років літнім людям призначають прийом аспірину на регулярній основі, щоб запобігти серцевий напад або інсульт. Однак чи корисно це, з'ясувала Спеціальна група з профілактичних послуг США. Про це пише "Жіночий світ".


Таким чином, фахівці більше не радять людям старше 60 років приймати аспірин як профілактичний засіб. Відповідну заяву зробив член Робочої групи, доктор медичних наук Цзянь-вен Ценг, грунтуючись на отриманих внаслідок дослідження даних.

Було доведено, що при регулярному прийомі аспірину підвищується ризик виникнення кровотечі, особливо з шлунково-кишкового тракту, що небезпечно для людей старше 60 років. Крім того, є ймовірність розвитку алергії на цей препарат.

фахівці розповіли, чим небезпечний аспірин літнім людям, фото: YouTube

Наявність печії, коліки, розлад шлунка, зміна кольору калу та інші симптоми можуть бути ознаками прояву алергії на медикаменти. Також часто пацієнти з COVID-19 починають приймати аспірин, щоб запобігти згортанню крові. Однак кардіолог Джеймс Хіггінс впевнений, що люди повинні спочатку проконсультуватися зі своїм лікарем, перш ніж це робити.

В цілому, лікарі вважають, що приймати даний препарат в якості профілактики не варто вживати людям, особливо після 60 років.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі розповіли, прийом яких вітамінів може спровокувати рак.

Також наш портал повідомляв, що українців масово напихають підробленими ліками, тому з їх прийомом варто бути обережними.

Нагадуємо, що дієтолог розповіла, про які хвороби сигналізує неприємний присмак роті в роті.