Лікарі розповіли про ознаки проблем з печінкою.

Наша печінка регулярно страждає внаслідок неправильного харчування, вживання алкоголю та іншого. До слова, було доведено, що саме останній фактор може навіть знизити здатність печінки виробляти нові клітини і відновлюватися. Про це пише "Lenta.ua".


У разі сильного пошкодження печінки у людини навіть може спостерігатися діарея. Хоч це і не сама явна ознака цирозу, але насторожити вона повинна. Також ще є інші тривожні дзвіночки, на які слід звернути увагу. Наприклад, біль в животі, втрата апетиту, відчуття нудоти, загальне нездужання.

Все це може свідчити про проблеми з печінкою. Вчені попереджають, що саме вживання алкоголю може призвести до таких серйозних наслідків зі здоров'ям. Чим більше вживає людина, тим важче печінка відновлюється.


Примітно, що фахівці вважають, що величезну роль в цьому питанні відіграє стрес на тлі пандемії коронавірусу. Адже саме він сприяє вживанню людей алкоголю.

Однак варто пам'ятати, що про своє здоров'я дуже важливо піклуватися і звертати увагу на небезпечні ознаки відразу ж. Справа в тому, що перша стадія жирової хвороби ще лікується, але якщо запустити процес, то все може обернутися цирозом або навіть раком.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі приховані симптоми проблем з нирками, серед яких біль у спині і сухість шкіри.

Також наш портал повідомляв, що фахівці розповіли, як розпізнати симптоми раку на вухах, шиї та обличчі.

Нагадуємо, що вчені розповіли, які напої можуть викликати рак кишечника і чому від них краще відмовитися, щоб не нашкодити собі.