Наслідки ядерної катастрофи на Чорнобильській АЕС і небажання людей вчасно проходити повну діагностику організму-це, мабуть, основні два фактори, які призвели до того, що в Україні дуже високий відсоток смертності від онкології. Ще одна проблема українського суспільства полягає в тому, що замість того, щоб йти до медика, майбутні пацієнти спочатку звертаються до різного роду знахарів.

Якщо біда вже постукала до когось, то без медикаментозного лікування при онкології звичайно ж не обійтися, проте вчені розповіли про овоч, тривале вживання якого може попередити розвиток раку.

Так, стало відомо, що овоч, що володіє потужним протираковим властивістю - це кольорова капуста. Виявляється, при перетравленні капусти в організмі людини виділяються мікроелементи, які допомагають боротися з раковими клітинами.

Більш того, глава дослідницької групи, доктор Стокінгер заявила, що результати дослідження вчених з Британії можуть в майбутньому зробити лікування раку кишечника більш легким і не таким шкідливим для організму.

По-перше, характерний для цвітної капусти гіркуватий присмак свідчить про наявність глюконізолатних сполук, а саме сульфорафану. Саме вони містить сильні антиоксиданти, які допомагають боротися з раком, особливо молочної залози і простати.

Однак, щоб в цвітній капусті збереглась ця корисна властивість, її потрібно їсти в сирому вигляді або ж всього лише трохи обробити парою.

По-друге, недавні медичні дослідження довели, що саме кольорова капуста-один з овочів з найбільшою кількістю флавоноїдів, які, в свою чергу, мають протиракову властивість.

Крім того, флавоноїди запобігають окисленню холестерину, здатні інгібувати згортання тромбоцитів і знижувати ризик серцево-судинних і цереброваскулярних захворювань.

Раніше Hyser повідомляв, що експерти назвали напої, які можуть спровокувати розвиток раку кишечника.

Наш портал писав, що медики назвали продукти, які знижують тиск.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти варто прибрати з раціону людям з третьою групою крові.