За офіційною статистикою тільки 4% населення має те чи інше захворювання нирок. Ось тільки насправді цей показник потрібно збільшити раз в 10, адже багато людей не вважають за доцільне звертатися до лікарів з подібними "дрібницями". Як наслідок, на прийом потрапляють в основному ті, у яких хвороба дійшла до критичної точки і далі терпіти просто неможливо.

Так, зазвичай, при підозрі на збої в роботі нирок, люди використовують народні методи лікування і ставлять собі діагноз самостійно. При цьому багато хто забуває, що такий підхід може лише полегшити хворобливий стан, проте не прибрати вогнище захворювання, особливо якщо він інфекційного походження.

Але ж нирки-життєво важливий орган в тілі людини. Саме вони очищають організм від шкідливих речовин, а також регулюють артеріальний тиск, водний і сольовий баланс.

Звичайно ж, в першу чергу, про наявність проблем з нирками свідчить постійна ниючий біль. При цьому вона не проходить при зміні положення тіла і майже не змінюється при натисканні або інших маніпуляціях, як це трапляється при інших захворюваннях.

Але є й інші симптоми. Про це написав портал Joinfo. Виявляється, якщо людину турбують болі в спині, він відчуває постійну слабкість і млявість, як при анемії, а також страждає від підвищеного артеріального тиску, то велика ймовірність, що причиною цього є порушення роботи нирок.

Крім того, про хворобу можуть просигналізувати набряки у верхніх і нижніх кінцівках. Вся справа в тому, що в результаті ниркової недостатності, в організмі може затримуватися рідина.

До класичних ознак і симптомів хронічного захворювання нирок відносяться:
  • Зниження вироблення сечі
  • Набряки: рук, обличчя і ніг
  • Задишка
  • Проблеми зі сном
  • Втрата апетиту, нудота, блювота
  • Високий артеріальний тиск
  • Відчуття холоду і втома

Варто також знати які хвороби нирок зустрічаються найчастіше:

  • сечокам'яна хвороба нирок. Її особливістю є наявність піску і навіть каменів в нирках;
  • нефроптоз-зайва рухливість нирок. У народі хвороба відома під назвою "опущення нирок" і спровокувати її може важка фізична праця, виснаження організму, різка втрата ваги або травми;
  • пієлонефрит-інфекційне захворювання нирок. Найчастіше воно зустрічається у жінок і дівчат через любов до короткого верхнього одягу в холодну пору року.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, які продукти шкодять вашій печінці.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили, які напої можуть викликати рак.

Також портал "Hyser" писав, лікарі назвали продукти, які можуть знизити тиск.