Експерти попередили українців про те, чим можуть загрожувати тривалі застілля

Новий Рік і Різдво-це, мабуть, улюблені свята українців, так як на їх честь покладаються довгі вихідні, а на самі свята зазвичай готується безліч смачних страв, які вживаються разом з алкоголем. Багато, однак, забувають про те, що переїдання і надмірне вживання спиртного може викликати "синдром святкового серця". Про це повідомляє iнформаційний портал "Жіночий світ".

Повідомляється, що дуже показовим симптомом після новорічних свят є трепет серця в грудях і аритмія. Ці симптоми вказують на те, що після святкових вечорів робота серця серйозно погіршився.

Стан, коли серце б'ється в незвичайному для себе ритмі називається фібриляцією передсердь або "синдромом святкового серця". Якщо ігнорувати такі симптоми протягом довгого часу, то це може перерости в повноцінні хвороби серця або навіть Серцевий Напад. Основною причиною розвитку синдрому є алкоголь, який на святах вживають у великих кількості.

Синдром святкового серця найчастіше зустрічається у людей у віці від 30 років, а рідкісні випадки розвитку хвороби у більш молодих людей пов'язані з фізичними навантаженнями на витривалість, вживанням рекреаційних наркотиків або ожирінням. Так чи інакше, надмірне вживання алкоголю є основною причиною синдрому.

Примітно, що хоч дослідники і з'ясували, що саме спиртне впливає на серце на святі, поки що невідомо, яка кількість алкоголю може стати причиною розвитку серцевих захворювань, а також невідомо, хто знаходиться в групі ризику.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтолог розповів про ідеальну кашу для свят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розвіяли міф про популярний засіб проти похмілля.

Також "Hyser" писав, що названі незвичайні симптоми діабету 2 типу.