Зазвичай напередодні новорічних свят люди замислюються про те, скільки можна з'їсти мандаринів без шкоди для здоров'я. На думку дієтологів це повинно бути максимум чотири штуки.

Свою думку з цього приводу висловив відомий український педіатр Євген Комаровський. У своєму відео він розповів, що "мандаринова" норма для кожної людини індивідуальна.

"Нещодавно я зустрів в мережі цікаву статтю, де якийсь доктор сказав, що можна в день з'їдати максимум чотири мандарина. Вона викликала дискусію, в якій слова цього доктора спростовували і говорили, що це можна їсти набагато більше. Але медична наука не може дати відповіді на це питання. Таблиць, де ви можете дізнатися, скільки можна з'їсти певного продукту в залежності від віку не існує", - заявив Комаровський.

Обчислити індивідуальну норму мандаринів може тільки особисто сама людина для себе шляхом спостережень. Він навів приклад, коли людина з'їдає 5 мандаринів і все нормально, а після шостої у неї виникає висип. Виходячи з цього можна зрозуміти, що 4-5 мандарин буде достатньо і більше їсти не варто.

Також він звернув увагу на те, що важливо знати, скільки ваші предки їли мандаринів. Якщо багато і постійно, то можна сміливо їсти і не переживати, а ось якщо мало, то слід бути обережними.

Після цього доктор перейшов до теми користі авокадо.

"Останнім часом з'явилося багато статей про користь авокадо і те, що без нього не обійтися. Але потрібно розуміти, що окремий продукт не може бути хорошим або поганим. Крім харчування важливий і ваш спосіб життя. Якщо ви їсте авокадо і більше п'яти хвилин в день дивіться по телевізору-для вас немає корисних продуктів. Якщо ви не займаєтеся спортом, якщо у Вашому житті немає відпочинку, щастя, любові, друзів - ніяким авокадо ви своє життя не зміните", - категорично заявив доктор Комаровський.

Медик вважає авокадо непоганим продуктом, але нічого унікального в ньому не бачить. Так, якщо замість м'яса з'їсти авокадо, це буде корисніше, але і квашена капуста з соняшниковою олією, з горіхами і смаженою картоплею може дати ті ж мікроелементи, які містяться в авокадо.

Раніше Hyser писав про те, в якому випадку мандарини можуть зруйнувати здоров'я.

Також Hyser повідомляв, що українські супермаркети масово розводять покупців.

Нагадавши, цей популярний фрукт руйнує зуби і викликає анафілактичний шок.