Експерт розповіла українцям про те, як підтримати печінку на час бурхливих свят

Печінка є одним з ключових органів в людському тілі, проте не має больових рецепторів, в зв'язку з чим про порушення в її роботі люди часто дізнаються тільки тоді, коли структура органу сильно змінилася. Експерт-Нутриціолог Наталія Буднікова розповіла українців у своєму профілі в Instagram про те, як допомогти печінку на період свят — не тільки новорічних, але і взагалі всіх.

Варто розуміти, що печінка як орган відповідальна за величезну кількість процесів в організмі. Так, вона, наприклад, задіяна у всіх видах обміну речовин: білковому, вуглецевому і жировому, перетворює зайві вуглеводи в жири, регулює згортання крові, кожен день створює більше 13 тисяч речовин, запасає вітаміни, виробляє антиоксиданти і жовч і бореться з токсинами.

На проблеми в роботі органу можуть вказати такі симптоми як червоні точки на тілі, пігментація, гіркота в роті, неприємний запах тіла, набряки, пожовтіння білків очей, гормональні порушення і набряки.

Від деяких факторів печінка страждає особливо сильно. В першу чергу, звичайно, руйнівне всього впливає алкоголь. Невеликі кількості спиртного в тілі печінка ще здатна обробити, а ось зловживання призводить до загибелі клітин печінки. По здоров'ю органу також може вдарити неправильне харчування, зокрема, зловживання вуглеводами, цукрами і жирами.

Добре на здоров'я печінки впливають, наприклад, вітаміни групи В і Д, амінокислоти, залізо, Молочний чортополох, ацетлісцистеїн, артишок, Глутатіон, магній і клітковина. Для того, щоб відновити нормальну роботи печінки в першу чергу потрібно сфокусуватися на здоровому харчуванні, оскільки всі перераховані вище засоби і мікроелементи не нададуть ніякого ефекту.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтолог розповів про ідеальну кашу для свят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розвіяли міф про популярний засіб проти похмілля.

Також "Hyser" писав, що названі незвичайні симптоми діабету 2 типу.