У Національній службі пояснили українцям, в яких випадках потрібно викликати швидку допомогу

Наближається момент, коли практично вся Україна відзначатиме Новий Рік, однак в цей же момент багато медиків будуть працювати в посиленому режимі. У зв'язку цим в Національній службі здоров'я України попередили українців про те, що викликати швидку допомогу під час свят слід тільки в разі існування реальної загрози життю і здоров'ю. Про це повідомляє iнформаційний портал "Апостроф".

Так, повідомляється, що в той час, як більша частина українців відпочиватиме, медики швидкої допомоги навпаки, працюватимуть у посиленому режимі, у зв'язку з чим вкрай не рекомендується робити виклики карети швидкої допомоги, якщо причина виклику буде несуттєвою, оскільки таким чином життя іншої людини може опинитися під загрозою через те, що медики не встигнуть на виклик до людини, життю якої загрожує небезпека.

У Національній службі охорони здоров'я також дали список причин, за якими слід звертатися в швидку допомогу в період Новорічних свят, а саме: гострі інфекційні захворювання, травми, болі в серці, удар електричним струмом, укуси тварин або отруєння.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилася інформація про те, що під Києвом сталася нещасна дорожньо-транспортна пригода: автомобіль швидкої допомоги врізався в стовп і обрушила електричні дроти. У зв'язку з цим довелося перекрити дорожній рух в обох напрямках.

Повідомляється, що швидка допомога їхала на виклик з Києва, і саме в такий відповідальний момент автомобіль потрапив у ДТП. Медики, що знаходилися в автомобілі отримали травми, проте незначні.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтолог розповів про ідеальну кашу для свят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розвіяли міф про популярний засіб проти похмілля.

Також "Hyser" писав, що названі незвичайні симптоми діабету 2 типу.