Експерт-кардіолог розповів українцям, як розпізнати симптоми інфаркту

Інфаркт головного мозку є одним з найстрашніших захворювань для людини, проте мало хто знає, що про його наближення можуть свідчити симптоми, які проявляться за півгодини до нападу. Лікар-терапевт, кардіолог Азісхон Аскаров розповів, на що слід звертати увагу, передає інформаційний портал "Главред".

Так, симптомами, що говорять про наближення інфаркту мозку є нудота, сильний головний біль, зниження координації рухів, погіршення зору і відчуття оніміння рук. Аскаров зазначає, що подібне відбувається буквально за півгодини-годину до того, коли відбувається закупорка артерії, що провокує інфаркт мозку.

Експерт також пояснив, що безпосередньо інфаркт мозку проявляється в трьох аспектах. По-перше, робота людської свідомості порушується і пригнічується аж до сплячки, по-друге змінюється мова: вона стає нескладною, повільною, іноді людина і зовсім не може нічого сказати. Останній ефект інфаркту-порушення координації. У подібних випадках необхідно якомога швидше викликати швидку допомогу.

Експерт також пояснив, що інфаркт головного мозку, що іменується також ішемічним інсультом, являє собою порушення кровообігу в мозку і ураження тканин головного мозку, що порушує його функції.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтолог розповів про ідеальну кашу для свят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розвіяли міф про популярний засіб проти похмілля.

Також "Hyser" писав, що названі незвичайні симптоми діабету 2 типу.