Раптова смерть молодої людини, який раніше не скаржився на здоров'я, - завжди шок для сім'ї та оточуючих. В останні роки фразу" раптово помер " можна почути все частіше і частіше, а причиною цього є інфаркт. Лікарі розповіли про те, як правильно діагностувати Серцевий Напад, адже життя можна зберегти лише в період 10 хвилин після нього.

Кожна людина хоча б раз у житті, але відчувала раптові болі в грудній клітці, що тиснуть, стискають, печуть, ломлять і тривають не більше 5 хвилин. Такий стан може стати передвісником інфаркту міокарда, проте багато хто часто все списують на звичайну печію.

І правда, печія і серцевий напад впливають на один і той же людський орган, серце, ось тільки одне - просто стан дискомфорту, а інше може бути смертельним.

Дуже важливо знати кожній людині, як зрозуміти різницю, а також як реагувати і на те, і на інше, тому що знання цього може врятувати життя.

Отже, печія-це відчуття печіння в грудях, яке викликається попаданням кислоти зі шлунка в горло (кислотний рефлюкс). Печія зазвичай починається з відчуття печіння у верхній частині живота-це біль, яка проникає в груди, але на цьому схожість з серцевим нападом закінчується.

Зазвичай печія з'являється після прийому їжі і супроводжується кислим присмаком у роті, особливо в положенні лежачи. Також цей стан може супроводжуватися підйомом невеликої кількості вмісту шлунка до задньої стінки – відрижкою. Інші симптоми печії включають кашель або гикавку, які повторюються знову і знову.

Серцевий Напад також починається з болю в грудях, але потім біль поширюється на щелепу, шию, руки і спину. Людина відчуває задишку, слабкість і / або запаморочення. Почуття тривоги також може супроводжувати Серцевий Напад.

У разі серцевого нападу потрібно вжити термінових заходів-негайно зателефонувати в швидку допомогу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що дієтолог розповів про ідеальну кашу для свят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ розвіяли міф про популярний засіб проти похмілля.

Також "Hyser" писав, що названі незвичайні симптоми діабету 2 типу.