Взимку зазвичай частішають випадки захворювання ГРВІ і ті, хто захворів часто задаються питанням, як уберегтися і що обмежити, якщо хвороба все-таки застала. Зокрема, чи потрібно пити напої з холодильника?

Відомий педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram відповів на це питання.

Один з підписників лікаря поставив питання з цього приводу: "Здрастуйте, доктор. Ось назріло питання. Намагаємося всією сім'єю гартувати горло: п'ємо воду і напої з холодильника. Але як бути під час ГРВІ? Чи можна продовжувати пити холодне або варто підігрівати хоча б до кімнатної температури?", - запитав він.

Медик відповів, що пити холодне під час ГРВІ не тільки шкідливо, але і корисно, адже холод робить позитивну дію на мигдалини.

"Якраз саме при ГРВІ, коли біль у горлі, холод на мигдалини дуже полегшує стан. У багатьох країнах холодне пиття під час ГРВІ всіляко рекомендується лікарями. Не пити холодне взагалі, уникати холодного при застуді і ГРЗ - це наші ментальні традиції. У більшості країн світу це не прийнято.

Тому, якщо ви звикли пити холодне, спеціально гріти питво під час хвороби немає ніякої необхідності", - відповів доктор Комаровський.

Фолловери під постом поділилися своїм поглядом стосовно холодного під час хвороби. Хтось, не звертаючи ні на що увагу, продовжують пити холодне під час застуди, а частина підписників взагалі ніколи не п'ють холодне навіть коли абсолютно здорові.

Раніше Hyser писав про те, що Комаровський розповів, чи вказує тяга до солодкого на таємні хвороби.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які більше за інших викликають залежність.

Нагадаємо, що названі продукти, від яких потрібно відмовитися після 30 років.