В Америці дієтологи виявили продукт, який допоможе подолати тягу до солодкого тим людям, які мають намір позбутися зайвих кілограмів.

Вони розповіли, що краще за всіх з цим "завданням" впорається вівсянка на сніданок, пише "Лента".

На думку дієтолога Трітса Бест, такі звичні продукти на сніданок, як пластівці з молоком або випічка з кафе тільки збільшують денне споживання цукру. "Сніданок з солодких пластівців з молоком швидко вгамує голод, проте ви скоро знову зголоднієте, і швидше за все спробуєте вгамувати цей голод великою кількістю вуглеводів і цукру", — зазначила Бест.

Лікар-дієтолог Ліза Янг підтримала свого колегу і додала, що найкращий спосіб побороти тягу до солодкого, це привчити себе до щоденного сніданку вівсяною кашею. Вся справа в тому, що в вівсянці є клітковина, яка не тільки корисна сама по собі, але і допомагає підтримувати потрібний рівень цукру в крові і знижує тягу до солодкого.

Овсянка, фото: скриншот You Tube
Овсянка, фото: скриншот You Tube
Овсянка, фото: скриншот You Tube

У вівсянку можна сміливо додати продукти, що містять білок і жири, адже вони також допоможуть послабити бажання з'їсти щось солодке, тому варто додати в вівсянку нежирне молоко, насіння льону і ягоди.

Як відомо, користь вівсяної каші полягає в способі її приготування.

Перше на що варто звернути свою увагу при покупці крупи - це те, як вона була оброблена. Чим більше зерно чистили, парили або подрібнювали, тим менше корисних властивостей в ньому залишиться.

Зовнішня оболонка зерна містить все найцінніше, а саме найбільше клітковини, фітонутрієнтів і мінералів, які корисні для людського організму. Дієтологи радять вибирати ті каші, які будуть варитися на плиті 5-10 хвилин, а ось від каш швидкого приготування краще відмовитися, адже вони не несуть ніякої користі нашому організму.

Раніше Hyser писав про те, що названий найкорисніший напій для печінки.

Також Hyser повідомляв, що ця популярна каша викличе печію.

Нагадаємо, що ця каша захищає від діабету і виводить токсини.