Жителям України повідомили дуже несподівану новину, яка стосується медичних послуг. Є ймовірність того, що в Україні з'являться безкоштовні медичні послуги.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Главком»

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) поставила перед собою дуже несподівану мету – розширення спектру медичної допомоги. Зараз йдеться про те, що українці зможу отримувати більше безкоштовних послуг в категорії медицини.

Директор департаменту комунікацій НСЗУ Лілія Гудзь і заступник голови НСЗУ Тетяна Бойко розповіли, що в програму медгарантій на 2022 рік додали 33 мільярди гривень.

У 2022 році на програму медичних гарантій (ПМГ) з державного бюджету було виділено 157,3 мільярда гривень – це найбільша сума з початку реформи фінансування системи охорони здоров'я за весь час.

Потрібно відзначити, що буде програма, під назвою «Доступні ліки». У цій програмі українці зможуть отримувати більше медичних послуг безкоштовно.

Лікарі. Скріншот з відео на Youtube
Лікарі. Скріншот з відео на Youtube
Лікарі. Скріншот з відео на Youtube

Крім цього, в НСЗУ хочуть ввести послугу "Хірургія одного дня" - пацієнт повертається дамою після операції на наступний день.

"Це робиться для того, щоб лікарня не тримала людину більше, ніж потрібно, а робила втручання, отримувала за це кошти і відпускала людину додому, якщо з ним все добре", – поділилася Лілія Гудзь.

Варто відзначити, що головною метою за програмою медичних гарантій буде зосередитися на смертоносних захворюваннях в Україні, які потрібно лікувати протягом тривалого часу.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як розпізнати розвиток діабету.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про найшкідливішу закуску для здоров'я.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, як не можна готувати кашу.