Українцям повідомили дуже несподівану новину, яка може здивувати дуже багатьох людей. Стало відомо, що розсіл, який багато п'ють з похмілля, може бути дуже шкідливий для організму.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Апостроф»

Ні для кого не секрет, що зазвичай після гучних вечірок, на яких випито дуже багато алкоголю, приходить важке похмілля: головний біль, сухість у роті, втома. Дуже багато людей при похміллі намагаються зняти його будь-якими способами, в тому числі і розсолом.

Міністерство охорони здоров'я України заявило, що похмілля в основному виникає через зневоднення організму, так як алкоголь діє як сечогінний засіб, через це люди часто бігають в туалет в той час, як багато п'ють алкоголю.

Алкогольні напої. Фото: скріншот YouTube-відео
Алкогольні напої. Фото: скріншот YouTube-відео

Потрібно помітити, що під час сну з людини виходить алкоголь і вода.

Зауважимо, що при зневодненні з організму людини виходять корисні мінерали, такі як електроліти. До того часу, як людина прокидається, він відчуває сухість у роті, втому і головний біль. Ще через алкогольних напоїв, в організмі підвищується цукор в крові.

Варто повідомити про те, що потрібно пити багато води після вживання алкоголю, щоб не було зневоднення.

Крім цього, є інформація про те, що люди дуже сильно помиляються, що розсіл може врятувати людину від похмілля безпечним шляхом. Наукове дослідження показало, що застосування розсолу істотно не змінює рівень електролітів.

Медики рассказали, какие алкогольные коктейли опасны для фигуры
Медики рассказали, какие алкогольные коктейли опасны для фигуры

Надмірне і часте споживання розсолу шкодить здоров'ю, так як він має дуже високий рівень солі. Через високу концентрацію натрію в розсолі краще відмовитися від його вживання людям з високим артеріальним тиском, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і тим, хто страждає від виразки.

Міністерство охорони здоров'я України рекомендує українцям не тільки пити більше води, а й добре висипатися, збалансовано харчуватися і вести здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, що лікарі назвали ранні симптоми розвитку діабету.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українців попередили про нову хвилю коронавірусу.