Відомий український лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська розмістила дуже важливу і досить тривожну інформацію в соціальній мережі. Вона в терміновому порядку звернулася до українців, щоб попередити їх про нову хвилю коронавірусу.

Відповідний пост Ольга Голубовська продемонструвала у своєму акаунті в Facebook.

Через те, що в Україні з'явився новий штам коронавірусу «Омікрон», фахівець з інфекційних захворювань вирішив попередити жителів нашої держави.

Пост Ольги Голубовської у Facebook
Пост Ольги Голубовської у Facebook

"Кілька акцентів щодо особливостей течії COVID-19, викликаному варіантом Omicron. 1. У дебюті температура тіла у пацієнтів частіше підвищена, може досягати 39 градусів і вище, але, як правило, до важкої дихальної недостатності справа не доходить. 2. Хворіють вакциновані, в т.ч. мають високі титри антитіл (максимальна кількість, яку я спостерігала - 75 000 AU/мл). Почастішали явно повторні випадки захворювання. Різниці протягом особливої немає. Вимірювати титри антитіл теж сенсу немає. 3. Такі особливості захворювання пов'язані з тим, що збудник має більше 30 мутацій в S-білку, 15 з яких знаходяться в рецепторсвязивающем домені. Т. ч. збудник позбавлений можливості ефективного зв'язування з рецепторами, уникає дію нейтралізуючих антитіл до інших варіантів вірусу, поступається вагою течії, але компенсує все це полегшеною передачею, що призводить до швидкого зростання захворюваності. 4. Температура тіла в дебюті обумовлена високою вірусної навантаженням, ще більшою, ніж при варіанті Delta, але з вагою течії це не завжди корелює. Що все це означає? Нас очікує зростання захворюваності, яке в цілому обіцяє бути не настільки трагічним", - підписала публікацію Ольга Голубовська.

Крім цього, фахівець вирішила написати детальніше, що ж знати те, що вона писала вище і поділилася інформацією більш глибоко.

Пост Ольги Голубовської у Facebook
Пост Ольги Голубовської у Facebook

Українці, які побачили цю тривожну публікую, не стали мовчати і почали її коментувати.

"Все в точку! Як завжди, по суті і зрозуміло. Спасибі, Ольга Анатоліївна! Вітаю Вас з Різдвом і наступаючими новорічними святами ! Міцного здоров'я Вам, терпіння і виконання всіх бажань! Бережіть себе!", СПАСИБІ, ДОРОГА ОЛЬГА АНАТОЛІЇВНА ! З НАСТУПАЮЧИМ НОВИМ РОКОМ ТА РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ !!! НЕХАЙ ВІН БУДЕ ДОБРИМ І СПОКІЙНИМ !!! БУДЬТЕ ЗДОРОВІ І ЩАСЛИВІ !!!", "Очі втомлені...Здоров'я Вам, доктор, і допомоги Небес в такій нелегкій справі", " спасибі, дорога Ольга Анатоліївна! Добре б, щоб всі прислухалися у вашій професійній думці", - дякують українці лікаря.

Коментарі
Коментарі

Нагадаємо, що жителям України повідомили про повторну вакцинацію.