Експерти ВООЗ озвучили оптимістичний прогноз щодо термінів закінчення пандемії коронавірусу. За словами експертів організації, наступний рік стане останнім роком пандемії коронавірусу COVID-19. Вони озвучили такий прогноз навіть незважаючи на те, що зараз у світі швидко поширюється новий штам коронавірусу Омікрон.

Про це повідомляє агентство Reuters.

За словами експертів організації, наступний рік стане останнім роком пандемії коронавірусу COVID-19. Вони озвучили такий прогноз навіть незважаючи на те, що зараз у світі швидко поширюється новий штам коронавірусу Омікрон. За словами багатьох світових вчених, цей штам коронавірусу набагато небезпечніше штаму Дельта. Омікрон поширюється швидше дельти, а також містить більше 50-ти мутацій в спайк-білку, що може зробити цей штам більш заразним.

На сьогоднішній день у всьому світі від коронавірусу вже померли більше п'яти мільйонів чоловік.

За словами гендиректора ВООЗ Тедроса Адана Гебреесуса, фахівцям вдалося зібрати залишково даних про новий штам. Згідно з цими даними, штам Омікрон передається набагато швидше, ніж Дельта, який зараз домінує в світі.

Гендиректор ВООЗ зазначив, що вчені заявили, що люди, які вже пройшли повний курс вакцинації або перехворіли коронавірусом, з більшою ймовірністю можуть знову захворіти коронавірусом.

За словами провідної ученої ВООЗ Сумії Свамінатан, головним інструментом, який може допомогти протистояти новому штаму, є додаткові/бустерні щеплення від коронавірусу.

У ВООЗ сподіваються, що пандемія COVID-19 може завершитися вже наступного року. Вони вважають, що такий сценарій можливий, якщо будуть розроблені і з'являться вакцини другого і третього поколінь, а також різні інноваційні рішення в боротьбі проти коронавірусу.

За словами провідного експерта ВООЗ Майка Райана, пандемія завершиться, якщо вийде звести передачу вірусу між людьми до мінімуму.

За останніми даними, з початку пандемії коронавірусу в світі було виявлено майже 275,8 млн заражень коронавірусом, в більш ніж 5,3 млн випадків люди померли. 247,3 млн осіб одужали.

На сьогоднішній день вчені з усього світу продовжують вивчати цей штаму, щоб отримати якомога більше інформації про цей вірус і зрозуміти, як можна боротися з ним.

Багато світових країн знову змушені закривати свої кордони, щоб запобігти поширенню цього штаму. Деякі країни вводять нові локдауни або посилюють карантинні обмеження, щоб запобігти поширенню нового штаму.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українців попередили з приводу нового штаму коронавірусу Омікрона, який може витіснити Дельту.

Наш портал писав, що в Україні озвучили новий список професій для обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

Крім цього, українцям розповіли, чи вводитиметься локдаун на новорічні свята.

Нагадаємо, що українцям розповіли, що їх чекає після Нового року.