Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, як швидко і легко позбутися від кашлю після респіраторного захворювання або ковід.

Справа в тому, що кашель ще довгий час супроводжує людину після перенесеної хвороби, адже у процесі хвороби можливі ураження слизової оболонки бронхів, розповів медик у програмі "Ранок з Україною".

Після одужання слизова відновлюється, в ній активізується кровообіг, постійно виробляється слиз, і відповідно організму потрібно від неї позбавлятися. Тому людина кашляє.

Тривалість кашлю і той факт, яким він буде, залежить від декількох факторів, а саме від способу життя і від параметрів навколишнього середовища.

Найголовнішим фактором медик назвав наявність або відсутність рідини в організмі. "Є таке поняття - "реологія крові", тобто її плинність і в'язкість. Мокрота, яка виділяється в легенях, теж має свою реологію, тому може бути рідкою або в'язкою. І навіть є правило: реологія крові = реологія мокротиння", - говорить Комаровський.

Якщо в організмі мало рідини, то кашель буде тривалим. Якщо у людини густа кров, тоді і мокрота теж буде густою.

Тут важливо пити багато води, щоб організм не відчував дефіцит рідини. В такому випадку мокроту легко відкашляти.

Комаровський також каже, що важлива вологість повітря. Під час опалювального сезону або при працюючому кондиціонері повітря зазвичай дуже сухе. Але коли вологість повітря від 40 до 60% - тоді кашель не буде тривалим.

Раніше Hyser писав про те, що Комаровський розповів, чи вказує тяга до солодкого на таємні хвороби.

Також Hyser повідомляв, що названі продукти, які більше за інших викликають залежність.

Нагадаємо, що названі продукти, від яких потрібно відмовитися після 30 років.