Смертність від онкології залишається однією з найвищих, незважаючи на численні успіхи в області лікування раку.

Дослідження, проведені вченими протягом багатьох років, допомагають людям дізнатися трохи більше про хворобу і скоротити ризики її виникнення, пише "Живий журнал". За їх словами, певні звички в їжі можуть істотно вплинути на ризик смерті від раку.

Професор біології Університету Південної Каліфорнії Вальтер Лонго з'ясував, що люди середнього віку при вживанні великої кількості білка мають ті ж шанси померти від раку, що і курці.

Щоб довести це, вчені провели ряд досліджень над найпростішими організмами і мишами, після чого запросили понад 60 000 добровольців старше 50 років, за якими спостерігали протягом 18 років. Учасники віком від 50 до 65 років, які споживали велику кількість тваринного білка, в чотири рази частіше вмирали від раку, ніж ті, у кого в раціоні було мало білків.

Шляхом підрахунків медики визначили, що у людей, які регулярно вживали в їжу молочні та м'ясні продукти, ризик передчасної смерті в цілому був на 75% вище.

Мясо курицы может спровоцировать рак
Мясо курицы может спровоцировать рак
Мясо курицы может спровоцировать рак

Лонго пояснює, що всі сучасні дієти спрямовані на те, щоб скоротити кількість вуглеводів в раціоні, віддаючи перевагу білковій їжі. Так, завдяки такому харчуванню позбутися від зайвих кілограмів цілком можливо, однак це не приведе вас до довголіття.

Але причини цього не ясні. Тільки докази того, що білок, а особливо тваринного походження, шкідливий для здоров'я людини.

М'ясо є хорошим джерелом білка, однак при його виборі необхідно, в першу чергу, звертати увагу на пісні сорти. Вкрай важливо уникати червоне м'ясо - воно є найнебезпечнішим для здоров'я.

А взагалі будь-які обмеження в їжі можу мати вкрай негативні наслідки для людини, тому важливо харчуватися збалансовано, адже і білки, і жири, і вуглеводи необхідні для людини в тій чи іншій кількості. А якщо ви хочете схуднути, то просто створіть дефіцит калорій і додайте по можливості фізичні вправи.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі розповіли, який суп може вивести поганий холестерин.

Також Hyser повідомляв, що названі популярні закуски, які гроблять ваше серце.

Нагадаємо, що ця риба- "магніт" для онкології.