В ідеалі, раціон людини повинен складатися з білків, жирів і вуглеводів. Ці продукти насичені різноманітними мінералами і вітамінами. Дієтологи рекомендують віддавати перевагу необробленої їжі, тобто слід відмовитися від усього, що вже насичене смаками, формою, запахами і кольором.

А такі продукти знаходяться практично в кожному холодильнику. Лікарі стверджують, що навіть такі продукти можна споживати, проте в дуже обмеженій кількості і не кожен день. Так само, всі напівфабрикати, соуси та солодощі краще готувати самостійно.

У свою чергу кардіологи перерахували продукти, які здатні пошкодити серцево-судинну систему при регулярному і неконтрольованому споживанні.

Перш за все слід відмовитися від ковбасних виробів і магазинних паштетів. Можна замінити домашнім паштетом, і є багато рецептів приготування ковбас і сосисок вдома.

Це ж і можна сказати про напівфабрикати – пельмені, вареники, галушки, хінкалі та інші – потрібно замінити на домашні, тільки необхідно використовувати цільнозернове борошно і якісну начинку.

Слід відмовитися від соусів – кетчупу, майонезу, соєвого соусу. Знову ж таки, можна замінити домашніми соусами.

Солодощі теж необхідно виключити. Можна готувати корисні солодощі самостійно, використавши при готуванні натуральні підсолоджувачі, фрукти, ягоди та горіхи.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, зловживання яким видом риби може спровокувати зростання онкологічних захворювань.

Нагадуємо, що названо корисний напій, який допомагає знизити артеріальний тиск.

Також портал Hyser інформував, що медики розповіли, чим може бути небезпечний самий звичайний омлет.