Заслужений лікар України Євген Комаровський розповів про основні переваги молочних продуктів, а також про те, чим можна замінити їх.

Про це доктор розповів на своєму каналі YouTube.

Відомий доктор відповів на одні з найпопулярніших питання, які надсилають йому люди:

  • Чи існує життя без молочної продукції?
  • Чи можна чимось замінити молочні продукти?
  • Яка кількість молочки безпечно для здоров'я?
  • Що станеться, якщо вживати багато молочних продуктів?

Комаровський зазначив, що деякі народності в світі не вживають молочні продукти, це закладено в їх культурі. Однак, незважаючи на це, ці народності досі живуть і не страждають від того, що в їх раціоні немає молочних продуктів.

За словами відомого доктора, основні переваги молочних продуктів-це набір вуглеводів, білків, жирів, який необхідні дитині і дорослій людині.

Крім цього, в молочних продуктах міститься кальцій. Він відіграє важливе значення для росту дитини. Не варто забувати, що велика кількість кальцію також міститься в зелені, рибі, бобових, крупах.

За словами Комаровського, білок, який міститься в молоці, можна замінити м'ясом, рибою, яйцями і так далі.

Він додав, що в жирних молочних продуктах міститься (наприклад, масло) багато вітаміну D. поповнити запас цього вітаміну в організмі можна завдяки сонцю, жирній рибі, яєчним білкам, препаратам з вітаміном.

Комаровський попередив, що іноді зловживання молоком може мати негативні наслідки для організму людини. Відомо, що кальцію є прямим антагоністом заліза. Тому, якщо в кишечнику багато кальцію, то організм людини просто не зможе нормально засвоювати залізо.

Доктор зазначив, що зараз медики змінюють деякі рекомендації щодо вживання молока і молочних продуктів. Американські вчені провели дослідження, в результаті яких з'ясувалося, що люди, які п'ють три і більше склянки молока в день, не здоровіші за тих, хто цього не робить.

За словами Комаровського, батьки повинні пам'ятати, що незбиране коров'яче (козяче) молоко в принципі небезпечно дітям першого року життя. Також не варто давати це молоко дітям, яким не виповнилося 2-3 роки. При цьому, дане правило не відноситься до молочних продуктів або адаптованим молочним сумішам.

Комаровський вважає, що людина може обійтися без молочних продуктів, але це значно зменшить різноманітність раціону. Він додав, що вживати молочку потрібно, але не варто перестаратися в цьому.

Раніше "Hyser" писав, що в українських дитсадках і школах змінюють систему харчування: в раціоні з'явиться більше молочки і молочних продуктів.

Наш портал писав, що Комаровський розповів, чи варто вважати хворобою, якщо людину постійно тягне на солодке або солоне.

Нагадаємо, що відомий лікар розповів про шкоду молока.