Про що мріють люди? Перша відповідь, яка приходить в голову - про різне. Але у всіх нас є одна спільна мрія - навчитися мало спати, але при цьому висипатися.

Наприклад, відомий геніальний ексцентричний художник Сальвадор Далі приділяв сну всього 6 годин на добу. Детальніше про це інформує fakta.today.

Але і цей годинник відпочинку він дробив на частини.

Нічний сон талановитого художника тривав 4 години, а решту 2 години сну від ділив на 6 відрізків по 20 хвилин протягом дня.

Пізніше ця техніка сну отримала назву "Надлюдина". Вважається, що такий спосіб поєднання сну і неспання допомагає вирішувати складні завдання, стимулює творчі ідеї і дарує приплив сил і енергії.

У тому, що цей метод працює, переконалися французькі вчені з університету Сорбонна. У дослідженні взяли участь 103 людини. Вони повинні були вирішити складну математичну задачу за певний час. Потім людям було рекомендовано подрімати в сидячому положенні 20 хвилин. Також в руки їм дали чашки, які повинні були розбудити їх своїм падінням, а до голови були підключені датчики, які знімали показники рівня сну.

В результаті експерименту дослідники підтвердили гіпотезу, що 20-хвилинний сон може допомогти впоратися зі складними завданнями.

Відомо, що дану техніку сну використовував не тільки Сальвадор Далі, але також високоталантний винахідник Томас Едісон і легендарний художник, письменник і вчений, який випередив свій час, Леонардо да Вінчі.

Принцип методики грунтується на тому, що людина не відразу занурюється в глибокий сон.

Коли людина починає засинати, він проходить через фазу гіпнагогії, ця фаза інакше називається дрімотою, тому що має зв'язок з неспанням.

Інша назва цей період називається N1, а триває він близько 10 хвилин.

У цей час людина може відчувати абсурдні або галюциногенні думки або напівсонні мріяння.

Сальвадор Далі був упевнений, що саме цей період сну може подарувати людині креативні ідеї для творчості. Тому він намагався прокинутися саме через 20 хвилин, до того, як почнеться глибока фаза сну.

Як будильник геніальний художник використовував металевий піднос, який стояв біля ліжка. В руках же він тримав ложку. Ідея полягала в тому, щоб ложка, яка, падаючи на піднос, створювала сильний гуркіт, а художник, чиї м'язи рук до того часу розслаблялися, прокидався.

Прийнято вважати, що в результаті такого 20-хвилинного відпочинку людина відчуває прилив сил, які він може направити в потрібне русло.

Однак дуже важливо дотримуватися всього циклу сну, не пропускаючи жодну фазу.

Якщо пропустити хоча б один етап, на наступний день можна отримати втому, розбитість і мляве самопочуття.

Раніше портал Hyser інформував, що лікарі назвали симптоми передозування популярним вітаміном.

Нагадувати, медики розповіли, чим небезпечний для здоров'я звичайний омлет.

Також, названий корисний напій, який підвищує ризик розвитку раку.