Українцям повідомили дуже важливу інформацію, в якій говориться про те, що тепер купити антибіотики буде не так вже й просто. Для того, щоб купити собі антибіотики, необхідно мати електронний рецепт.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Оглядач»

Стало відомо, що з 1 квітня 2022 року купувати антибіотики можна буде тільки за спеціальним електронним рецептом.

Заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комарида заявив, що ці зміни будуть введені, так як вони себе дуже добре показали в дослідженні.

"Ми повністю уникаємо паперових рецептів і переходимо виключно на електронні, які у нас показали себе дуже добре в рамках програми реімбурсації "Доступні ліки"", - розповів Олександр Комарида.

Таблетки, фото: скриншот You Tube
Таблетки, фото: скриншот You Tube
Таблетки, фото: скриншот You Tube

Якщо взяти до уваги слова заступника міністра охорони здоров'я України, то можна зрозуміти, що він хоче запустити механізм, який контролюватиме рецепти на ліки.

Варто відзначити, що Олександр Комарида заявив, що зараз стає дуже популярною накопичувальна система ліків - фармацевтичне страхування.

Потрібно повідомити, що на 2021 рік була спеціальна схема, яка так і не запрацювала. Планувалося, що інсуліни та імуносупресивні препарати будуть продаватися тільки за рецептами.

У Міністерстві охорони здоров'я України хочуть контролювати і знати, яким лікарем, кому і коли було виписано рецепт на ті чи інші ліки.

Таблетки. YouTube
Таблетки. YouTube

Якщо підвести підсумки, то можна зрозуміти, що купити ліки буде набагато важче, ніж раніше. Електронні квитки можуть стати справжньою проблемою для людей пенсійного віку.

Нагадаємо, що українцям назвали дуже корисний напій для печінки.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, скільки можна їсти сала.

Також портал "Hyser" писав, що українцям розповіли, які продукти допоможуть вашій печінці.