Еталоном корисного сніданку практично у всьому світі вважають вівсяну кашу. Однак мало знає, що її користь залежить від того, наскільки вона правильно або неправильно приготовлена.

Також важливо правильно вибирати вівсяну крупу.

Перше на що варто звернути свою увагу - це обробка крупи. Чим більше зерно чистили, парили або подрібнювали, тим менше корисних властивостей в ньому залишиться. Зовнішня оболонка зерна містить найбільше клітковини, фітонутрієнтів і мінералів, які несуть величезну користь організму.

З тієї причини, що саме в оболонці міститься все найцінніше для людини, слід вибирає ті каші, які слід варити близько 5-10 хвилин. А ось каші-хвилинки або каші, які необхідно запарювати, слід виключити зі свого раціону в силу того, що вони є "порожніми".

У вівсяній крупі містяться прості і складні вуглеводи. Швидкі вуглеводи не володіють корисними властивостями для організму, адже вони досить швидко переробляються в енергію. Якщо ви її не витратите в коротких термін, то вся зайва "енергія" відкладеться на ваших боках.

Що стосується складних вуглеводів, то вони переробляються в енергію дуже повільно. З цієї причини людина відчуває почуття насичення тривалий час.

У кашах швидкого приготування переважають швидкі вуглеводи, які також швидко розщеплюються. У людини стрімко підвищується рівень цукру в крові і також стрімко знижується. Внаслідок цього відчуття голоду приходить досить швидко. Тому, вживши таку кашу на сніданок, ви гарантовано швидко захочете їсти знову.

Правильна вівсяна крупа попередню обробку не проходить і тому її оболонка зберігається в цілісності. Слідчо, чим більше часу приготування вказано на упаковці — тим більше корисних речовин там міститься.

Перед тим, як варити крупу, фахівці радять її замочити в холодній воді на деякий час, а потім готувати.

Раніше Hyser писав про те, що названий найкорисніший напій для печінки.

Також Hyser повідомляв, що ця популярна каша викличе печію.

Нагадаємо, що ця каша захищає від діабету і виводить токсини.