Еталоном корисного сніданку практично у всьому світі вважають вівсяну кашу. Однак мало знає, що її користь залежить від того, наскільки вона правильно або неправильно приготовлена.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТакож важливо правильно вибирати вівсяну крупу.
Перше на що варто звернути свою увагу - це обробка крупи. Чим більше зерно чистили, парили або подрібнювали, тим менше корисних властивостей в ньому залишиться. Зовнішня оболонка зерна містить найбільше клітковини, фітонутрієнтів і мінералів, які несуть величезну користь організму.
З тієї причини, що саме в оболонці міститься все найцінніше для людини, слід вибирає ті каші, які слід варити близько 5-10 хвилин. А ось каші-хвилинки або каші, які необхідно запарювати, слід виключити зі свого раціону в силу того, що вони є "порожніми".
У вівсяній крупі містяться прості і складні вуглеводи. Швидкі вуглеводи не володіють корисними властивостями для організму, адже вони досить швидко переробляються в енергію. Якщо ви її не витратите в коротких термін, то вся зайва "енергія" відкладеться на ваших боках.
Що стосується складних вуглеводів, то вони переробляються в енергію дуже повільно. З цієї причини людина відчуває почуття насичення тривалий час.
У кашах швидкого приготування переважають швидкі вуглеводи, які також швидко розщеплюються. У людини стрімко підвищується рівень цукру в крові і також стрімко знижується. Внаслідок цього відчуття голоду приходить досить швидко. Тому, вживши таку кашу на сніданок, ви гарантовано швидко захочете їсти знову.
Правильна вівсяна крупа попередню обробку не проходить і тому її оболонка зберігається в цілісності. Слідчо, чим більше часу приготування вказано на упаковці — тим більше корисних речовин там міститься.
Перед тим, як варити крупу, фахівці радять її замочити в холодній воді на деякий час, а потім готувати.
Раніше Hyser писав про те, що названий найкорисніший напій для печінки.
Також Hyser повідомляв, що ця популярна каша викличе печію.
Нагадаємо, що ця каша захищає від діабету і виводить токсини.