Експерти розповіли про небезпеку одного популярного напою.

Навіть якщо вживати його в малій кількості, але регулярно, то це підвищує ризик розвитку раку в рази. Захворюваність на рак залишається незмінно високою, особливо в західних країнах. Однак є дієві методи профілактики цього захворювання, про які розповіли вчені, пише "Lenta.ua".

названо корисний напій, який підвищує ризик розвитку раку, фото: ТСН

Одне північноамериканське дослідження, в ході якого були вивчені дані когорти з більш ніж 50 000 жінок за восьмирічний період, показало, що один здоровий напій може значно підвищити ризик захворювання. Зокрема, мова йде про коров'яче молоко.

Жінок заради експерименту просили заповнити анкети про їх дієтичні звички. Половина жінок у дослідженні дотримувалися вегетаріанської дієти і пили соєве молоко, а решта пили коров'яче молоко. В результаті вченим вдалося визначити фактори, що впливають на ризик раку, такі як споживання алкоголю, фізична активність, гормони і репродуктивний анамнез.

Вчені назвали прийнятну дозу коров'ячого молока, яка не буде становити загрозу для здоров'я, фото: 24 канал

При цьому зв'язок між соєю і раком грудей виявити не вдалося, але результати показали, що коров'яче молоко шкідливе. Дослідники заявили, що "щоденне вживання коров'ячого молока, навіть у невеликих кількостях, може збільшити ризик захворювання раком грудей на цілих 80 відсотків". При відносно низьких дозах вживання молока, менше чашки в день, ризик раку грудей за показниками різко зростав.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий найкорисніший напій для печінки.

Також наш портал повідомляв, що був названий напій, від вживання якого краще відмовитися.

Нагадуємо, що був названий напій, що рятує від серцевого нападу.