Щороку число пацієнт з діагностованим цукровим діабетом II типу зростає, а провокує його виникнення неправильний спосіб життя в силу малої активності і ожиріння.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ зв'язку з цим у людини відбувається порушення обміну речовин, пише "Моя дитина".
Фахівці провели дослідження, яке допомогло визначити, який продукт здатний боротися з діабетом. На їхню думку контролювати рівень цукру в крові допомагає щоденне вживання пшона або проса.
В кінці експерименту медики з'ясували, що люди, хворі на цукровий діабет, яке регулярно споживали просо, знижували глюкозу в своєму організмі на 12-15%. Продовжуючи харчуватися даними продуктами, рівень цукру і зовсім опускався до показників преддиабета.
Пшоняна каша багата вітамінами А, групи В і PP, а також натуральною клітковиною, що особливо важливо для обмінних процесів в шлунково-кишковому тракті. Травна система потребує таких елементах, як калій, фосфор, залізо і магній, які містяться в крупі. Крім того, каша здатна вивести токсини і шлаки з організму людини.
Люди, які споживають дану кашу, менше схильні до ожиріння, а також високому рівню "поганого" холестерину.
Кардіологи рекомендують пшоняну крупу для нормалізації кров'яного тиску, зміцнення серцевого м'яза і запобігання атеросклерозу. Крім того, вона є відмінним засобом для профілактики раку.
Важливо правильно вибрати кашу. Експерти радять купувати яскраво-жовту крупу, адже біло-жовтий відтінок крупи говорить про те, що вона постаріла або створена з сортів проса, які підходять тільки для годівниці тварин.
Раніше Hyser писав про те, що названий напій, що знижує тиск.
Також Hyser повідомляв, що лікарі назвали сніданок для гормонального балансу.
Нагадаємо, що названий найкорисніший для печінки фрукт.