Онкологічні захворювання відомі з давніх часів, проте справжній їх сплеск трапився після винаходу антибіотиків. Перемогти рак можна, ось тільки це швидше исклчение, ніж закономірність, інакше Онкологічні захворювання не стояли б на третьому місці серед причин смерті. Але і тут є особливості.

Так, злоякісні пухлини порожнини рота відрізняються від інших можливістю раннього діагностування, завдяки чому можна негайно почати відповідне лікування.

Симптомом небезпечного захворювання є поява червоних або білих плям на слизовій оболонці рота або поверхні язика. При цьому важливо пам'ятати, що аналогічні ознаки можуть виникати і при інших захворюваннях. З цієї причини лише детальне дослідження може визначити рід захворювання і тим більше методи його лікування.

"Якщо ви помітили почервоніння або білі плями в роті, то потрібно негайно звернутися до фахівця і не панікувати", - радять лікарі.

Крім того, за словами фахівців, приводом звернутися до лікаря також повинні стати довго зберігаються виразки на мові, проблеми з диханням, а також хворобливі відчуття у вухах і горлі.

Небезпека онкології порожнини рота в тому, що саме там розташована група лімфатичних судин, тому поширення пухлини йде дуже швидко. Так як в даний процес втягується мережа кровоносних судин голови, головний мозок, дихальні шляхи, нервові закінчення, а якщо уражається мова, то метастази в сусідні органи поширюються дуже швидко, це досить швидко може привести до летального результату.

До речі, частіше рак у роті зустрічається у чоловіків, ніж у жінок, і зазвичай вражає людей старше 40 років. При цьому 90% злоякісних пухлин людини пов'язані з канцерогенним впливом навколишнього середовища і особливостями способу життя.

Раніше Hyser писав, які виробники труять українців підробленою ковбасою.

Також наш портал повідомляв про поведінкових змінах, які можуть вказувати на зростання пухлини в головному мозку.

Нагадавши, який популярний напій здатний знизити тиск.