Лікар-невролог Олександр Євдокимов розповів, що нервовий тик може говорити про те, що у людини розвивається онкологічне захворювання.

За словами медика, ймовірною причиною мимовільного посмикування нижньої або верхньої повіки, є проблеми центральної і периферичної нервової системи, пише "storinka".

Даний симптом може вказувати на те, що пацієнта вражений лицевий нерв. Також це можуть бути енцефаліти, менінгіти як наслідок або рак головного мозку. Однак це не всі причини - насправді їх може бути набагато більше.

Однак разом з тим медик каже, що при таких важких захворюваннях, нервовий тик не проходить досить тривалий час і рахунок йде на години або навіть, а на місяці. Якщо це відбувається, то лікар рекомендує звернутися до невролога для проведення обстеження і призначення необхідного лікування.

Онкология
Онкология
Онкология

"Вони можуть два, три, чотири місяці тривати. Якщо у вас тики більше двох місяців тривають - це привід здатися неврологу, щоб провести обстеження і, якщо буде потрібно, призначити лікування", — попередив лікар.

Однак найпоширенішою причиною нервового тику є регулярні перенапруги, стреси, переробки, захоплення гаджетами. Також тик може розвинутися через високе навантаження на шийний відділ хребта і потиличні групи м'язів. Якщо причина саме в цьому, то в даному випадку на допомогу прийдуть остеопат або масажист.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток раку грудей.

Також Hyser повідомляв, що названа група крові, яка найбільше схильна до раку.

Нагадаємо, що онкологи назвали вітаміни, які провокують рак.