При вживанні деяких продуктів значно підвищується ризик розвитку раку молочної залози.
З'ясувалося, що найчастіше ця онкологія зустрічається у конкретних жінок, тому вчені вважають, що все багато в чому залежить від харчування. На цей рахунок висловився онколог і доктор медичних наук Олександр Сєряков, пише "Жіночий світ".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
На його думку, деякі продукти можуть бути небезпечними, і підвищувати шанси захворіти на рак. Зокрема, краще відмовитися від жирної, смаженої і солодкої їжі, а також від всього переробленого м'яса. Фахівець зазначив, що копчена ковбаса з переробленого м'яса вважається найшкідливішою. Все тому що в ході копчення цього продукту виділяється дим, в якому присутня рекордна кількість канцерогенів.
Так, наприклад, в 50 грамах сирокопченого сервелата рівень канцерогенності прирівнюється до однієї викуреної пачки сигарет.
До цього експерти говорили і про шкоду медикаментів. Справа в тому, що вони прийшли до висновку, що деякі лікарські препарати провокують розвиток багатьох онкологічних захворювань. Причому до таких плачевних наслідків може привести будь-який фармакологічний препарат, в якому буде міститися високий рівень естрогенів.
Естрогенами багаті, наприклад, всі протизаплідні таблетки, а також лікарські вироби, які медики призначають пацієнткам при порушенні циклу. А ще такі препарати часто приймають жінки з менопаузою, щоб знизити різні симптоми.
Раніше "Hyser" писав про те, що була названа група крові, яка найбільше схильна до раку.
Також наш портал повідомляв, що були перераховані поведінкові зміни при зростанні пухлини в мозку.
Нагадуємо, що онкологи назвали вітаміни, які провокують рак.