Кабмін установив нові правила проведення Всеукраїнського перепису населення.

Таким чином, відтепер ця процедура буде проводитися не рідше одного разу на 10 років. Уточнюється, що відповідний акт вже був складений чиновниками і направлений на доопрацювання правових та організаційних засад щодо організації Всеукраїнського перепису населення.


Новий законопроєкт передбачає не тільки новий термін проведення перепису населення в Україні, а й впровадження в реалізацію цієї процедури використання даних, які зберігаються в національних інформаційних ресурсах. Зрозуміло, громадянам гарантують, що їх персональні дані будуть захищені.

Також респондент зможе сам заповнювати переписну документацію за допомогою спеціального програмного забезпечення в мережі. Крім того, новий законопроєкт передбачає вдосконалення вимог до тимчасового переписного персоналу та захист прав респондентів у питанні їх приватного та сімейного життя.

українцям розповіли про нові правила проведення Всеукраїнського перепису населення, фото: Факт

До слова, Державна служба статистики запропонувала Кабміну провести Всеукраїнський перепис населення у 2023 році, і в результаті ця дата була таки затверджена. Навіть було вирішено виділити на ці потреби з державного бюджету близько 7,26 мільярда гривень.

Хоча ще влітку міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов говорив про те, що до питання проведення перепису населення краще повернуться на початку 2022 року і тоді вже щось вирішувати. У будь-якому випадку у 2020 і 2021 роках Всеукраїнського перепису населення точно чекати не варто.

Раніше "Нуѕеr"писав про те, що українцям розповіли, як будуть їм повертати їхні вклади ще з часів СРСР.

Також наш портал повідомляв, що Верховна Рада прирівняла в силі паперові та цифрові документи.

Нагадуємо, що Рада звернулася до миру із закликом щодо Криму.