Рада прийняла постанову до річниці початку Євромайдану

23 листопада 2013 року в Україні почалася масова і багатомісячна акція протесту в центрі Києві в результаті якої постраждало багато невинних українців. Так, Верховна Рада у зв'язку з річницею початку Євромайдану і подій Революції Гідності прийняла постанову №2739, якою засудила злочинний режим колишнього глави держави Віктора Януковича. Документ підтримали 295 народних депутатів. Про це стало відомо під час засідання Рад.

Згідно з постановою Революція Гідності вважається одним з головних моментів створення Української держави, також ця подія є виразником національної ідеї свободи. У документі зазначено, що кожен злочин, який був абсолютно під час подій на Майдані буде розслідувано, а всі винуватці постануть перед судом і отримають справедливе покарання.

В уряді заявили, що акти приниження людської гідності, які відбувалися під час протесту мирного населення, не повинні повторитися в майбутньому. Зазначається, що узурпація влади окремою партією або посадовою особою є неприпустимим явищем.

У заяві підкреслюється, що саме узурпація влади Віктором Януковичем призвела до безлічі смертей на Майдані, бойових дій на сході України і анексії Криму. Відзначається, що колишній президент діяв всупереч національним інтересам України і підтримував Росію, що призвело до плачевних наслідків.

Також Верховна Рада України засудила протиправну діяльність окремих співробітників міліції, бійців "Беркуту", суддів, прокурорів та інших посадових осіб.

Події, які відбувалися кілька років тому на Майдані завдали непоправної шкоди як суспільству, так і державі. У 2014 році через узурпацію влади Януковичем, яка спровокувала людей виходити на вулицю, загинуло 123 людини, з яких 104 активісти і 17 співробітників правоохоронних органів. При цьому кількість постраждалих налічується близько 2,5 тисячі осіб.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що на Майдані бійці Нацгвардії накинулися на свого колегу.

Також портал Hyser інформував, що Верховна Рада прирівняла в силі паперові та цифрові документи.

Крім того, портал Hyser інформував, що в Тристоронній контактній групі розповіли, в якому випадку підуть на компроміс з Російською Федерацією