Розпад СРСР став несподіванкою для багатьох. Більшість громадян мали рахунки та заощадження в державному банку. Але за одну ніч з рахунків громадян зникли заощадження. Мільйони людей залишись без відкладених коштів. Більшість населення це прирекло на життя на грані. Всі спроби повернути гроші були або занадто малі або взагалі не робилися.

Про це пише "OBOZREVATEL".

Нещодавно Міністр економіки Сергій Марченко зробив гучну заяву.

Сергій Марченко згадав, що Україна має перед громадянами великий борг, що складається із заощаджень часів СРСР.

Але одразу після того, як Сергій Марченко згадав про болючу рану багатьох українців, він розповів, що у України зараз немає економічної можливості погасити такі борги.

Зараз у України безліч інших зобов'язань.

Крім того, навіть, якщо на це з'явиться ресурс виникає дуже велике питання як само треба гасити борг, пояснив Сергій Марченко.

Першою повернути радянські борги громадянам намагалася, ще Юлія Тимошенко. Тоді почалися виплати у розмірі 1000 гривень. Її наступники продовжили цей процес, але після 2012 роки все затихло.

За найменшими підрахунками держава винна своїм громадянам приблизно 117 міліаріїв гривень.

На думку експертів є два варіанти повернення коштів українцям.

Перший продовжити те, що почали при Тимошенко. Дозовано без зайвого економічного ризику видавати громадянам по 1000 - 2000 грн.

Однак цей процес почався, коли 1 долар вартував 8 грн, а зараз ця 1000 грн. дуже скромна сума.

А якщо порівняти із радянською 1000 рублів - то взагалі смішно.

Другий спосіб - надати замість грошей цінні папери, але виплати за цими паперами також розтягнуть на величезний час. І є великий ризик, що виплати за цими цінними паперами так і не почнуться. Тобто українці можуть усе втратити, але поки це найбільш вірогідний сценарій.

Третій спосіб - найбільш справедливий. Перерахувати заощадження з урахуванням інфляції, та це майже неможливо, адже у України не має таких економічних можливостей.

Раніше Hyser писав, нацбанк назвав найбільш надійні банки.

Також портал писав, що банки України будуть працювати по новому.

Нагадуємо, боржників за комуналку чекає велика кара.