Часті заплановані та несподівані відключення електроенергії можуть призвести до псування продуктів та проблем з розморожуванням.

Щоб пом'якшити ці проблеми та ефективно зберегти продукти, розгляньте наступні стратегії під час постійних перебоїв з електропостачанням:

Тримайте запас пляшок із замороженою водою у морозильнику. Якщо електрика вимкнеться, покладіть ці пляшки в холодильник. Вони допоможуть підтримувати нижчу температуру, тим самим продовжуючи термін служби ваших продуктів, що швидко псуються.

Утримуйтеся від відкриття дверей холодильника без потреби. Тримаючи двері зачиненими, ви можете утримувати холодне повітря всередині, що допомагає зберігати продукти свіжими протягом більш тривалого періоду.

Багато фруктів та овочів, таких як огірки, помідори, яблука, капуста та листова зелень, можна зберігати без охолодження. Знайдіть темне та прохолодне місце для їх зберігання, далеко від прямих сонячних променів. Для коренеплодів, таких як морква та буряк, розгляньте можливість розміщення їх у ящиках, наповнених піском.

Щоб продовжити свіжість сиру, загорніть його в тканину, змочену солоною водою, потім загорніть у папір і зберігайте у прохолодному місці. Цей метод допоможе зберегти його якість до трьох днів. Перед вживанням дайте постояти протягом години після нарізки.

Також сіль є чудовим консервантом для м'яса та сала. Загорніть ковбасу в рушник, змочений солоною водою, і помістіть в прохолодне місце, щоб продовжити термін зберігання.

Холодильник: скрін з відео
Холодильник: скрін з відео

Щоб запобігти псуванню, замочіть яйця в солоній воді і покладіть їх у пакет із рисом.

Метод консервування молока: закип'ятіть молоко із щіпкою харчової соди, потім вилийте його в банку. Помістіть цю банку у цебро з водою і накрийте рушником, переконавшись, що кінці рушника занурені у воду. Додавання льоду, якщо є, ще більше допоможе зберегти його прохолодним.

Крім цього, зберігайте масло в банці, наповненій водою, щоб зберегти його свіжість.

Такі страви, як борщ і суп, слід готувати і їсти якнайшвидше, щоб уникнути псування.

Ще розгляньте можливість висушування хліба або приготування сухариків, щоби продовжити термін його придатності.

Читайте також:

Світло 4 години на добу, зима без опалення та дикі випробування: українців вразили плачевним сценарієм

Величезний штраф за світло: українців змусять заплатити втричі більше та розорять на комуналці

Готуємося до відключень світла: як зберегти побутову техніку, щоб не розоритися