Незабаром розпочнеться новий опалювальний сезон і деякі категорії українців мають право на допомогу від держави - субсидії.

Але якщо ви отримували її торік і сподіваєтесь на "автоматичне продовження", то краще перевірте, чи вам не потрібно подавати нові документи вже з 1 жовтня 2024 року.

Субсидія
Субсидія

З 1 жовтня 2024 року Пенсійний фонд України розпочне автоматичний перерахунок житлових субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Це, як повідомляють у ПФУ, стосується більшості громадян, включно з тими, хто отримував субсидію влітку, навіть якщо сума виплати становила 0 грн.

Важливо зазначити, що особам, які користувалися пільгами на оплату житлово-комунальних послуг у літній період, субсидія також буде нарахована автоматично без необхідності додаткових звернень.

Субсидія на оплату ЖКП призначається з місяця звернення до кінця опалювального сезону (квітень) та розраховується на два періоди: неопалювальний (1 травня – 30 вересня) та опалювальний (1 жовтня – 30 квітня).

Комуналка
Комуналка

Проте деяким категоріям громадян необхідно звернутися за призначенням субсидії:

  • Ті, хто планує отримати субсидію вперше
  • Особи, у яких відбулися зміни у складі зареєстрованих членів домогосподарства
  • Громадяни, яким не призначили субсидію на неопалювальний період через заборгованість, яку вдалося погасити чи реструктуризувати
  • Особи, які заперечують питання заборгованості з оплати ЖКП у суді

Для призначення субсидії необхідно подати заяву та декларацію за встановленими формами. Залежно від обставин можуть знадобитися додаткові документи, такі як договір про оренду житла або копію договору про реструктуризацію заборгованості.

Читайте також:

Стартувала нова грошова допомога для українців: як отримати та які суми.

Комуналка у жовтні "подарує" додаткові платежі: грошей віддамо ще більше.