Осінь - чудовий час для відновлення ґрунту після збирання врожаю та в принципі для внесення добрив.

Однак, не всі добрива однаково корисні завжди і саме восени потрібно подбати про те, щоб внести те, що допоможе вам і вашому городу.

Підживлення землі восени, фото: youtube.com
Підживлення землі восени, фото: youtube.com

Можна розкидати вилами гній, можна сіяти сидерати, можна використовувати мінеральні добрива. Останній варіант має цілу низку очевидних переваг.

Все відомо, що восени ґрунт потребує відновлення. Нескладно сказати, як цвітимуть і плодоноситимуть культурні рослини наступного року, якщо не внести необхідні добрива, або помилитися з дозуванням. Саме тому більшість городників у цей час року всім добавкам віддає перевагу мінеральним. Найкращими для осені називають добрива, що містять калій, фосфор та магній.

Город, зображення з вільних джерел
Город, зображення з вільних джерел

Фосфор

Перед тим, як копати грядки, слід запастися суперфосфатом. Добриво можна вносити розсипом під перекопування з розрахунку 40 г на 1 квадратний метр ґрунту.

Калій та магній

Також не забудьте придбати калімагнезію. Цю добавку теж можна вносити у сухому вигляді, але вже з розрахунку 20 грамів на ту ж площу. Одночасно підживіть садові дерева, розсипавши 40 грамів добрива у приствольній зоні дорослого дерева. Весною залишиться внести азот, і можна буде приступати до посівної.

Читайте також:

Коли є дача, але немає грошей на паркан: посадіть ці рослини та відгородіть цікавих сусідів .

Гірчиця та фацелія – не єдині: який сидерат допоможе відновити родючість ґрунту.