26 вересня українці кілька разів чули сигнали повітряної тривоги. Вночі були атаки шахедами, а ось у першій половині дня – ракетами.

Куди потрапили росіяни і чи вплине це на стан енергетики? Про це розповів Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль
Денис Шмигаль

"Цієї ночі ворог здійснив чергову масовану атаку на українську енергетику, застосувавши для цього дрони та ракети. Зокрема, було атаковано три об'єкти передачі електроенергії, один з них - у Миколаївській області" , - заявив Шмигаль.

Незважаючи на атаку, енергосистема України продовжує працювати у збалансованому режимі. За словами прем'єр-міністра, відключень електропостачання не заплановано, а росіяни не досягли своєї мети.

Під час візиту до Миколаєва Шмигаль ознайомився з процесом встановлення двох когенераційних установок потужністю 1,5 МВт кожна. Ці установки забезпечать теплом понад 200 багатоквартирних житлових будинків, 5 медичних та 24 освітні заклади.

"Миколаївоблтеплоенерго" планує до нового опалювального сезону побудувати 5 об'єктів розподіленої генерації на базі газопоршневих когенераційних установок загальною потужністю 5,5 МВт.

У той же час "Николаевский Ванек" сміявся з атаки росіян і заявляв, що "...шкода не можна показувати, куди ці ракети приходять втиральні. Це такий цирк".

Читайте також:

Комуналка у жовтні "подарує" додаткові платежі: грошей віддамо ще більше.

Чергова перемога : бійці ГУР зачистили завод у Вовчанську від росіян і передав його ЗСУ.