І якщо точна дата наступу не відома, то місяць названо, і це невипадково. Лютий - це той місяць, про який розбила голову велика "друга армія світу", а отже, Путін прагне повторити спробу, щоб до річниці війни піднести своєму народу хоч якусь перемогу.

Докладніше про це інформує сайт УНІАН, посилаючись на заяву члена-кореспондента британського Королівського інституту оборонних досліджень безпеки (RUSI) Олександра Данилюка.

"Росіяни однозначно запланували наступальні дії на лютий. Можливо, навіть наступного тижня це почнеться. Якщо не почнеться, то це виключно через те, що росіяни мають проблеми з плануванням і виконанням ", - сказав Данилюк.

Проте експерт упевнений, що боєздатність підрозділів, які будуть залучені в новому наступі, під великим питанням, адже найдосвідченіші та більш навчені військові наступали в минулому лютому, і для багатьох із них все закінчилося плачевно. Втім, радіти цьому не варто, оскільки Путін планує тиснути на ЗСУ кількістю живої сили російської армії. Також аналітик упевнений, що цього разу у рашистів буде опрацьовано логістику, що дозволить їм утримувати зайняті ними позиції якийсь час.

Данилюк паралельно зазначив, що розраховувати на військову допомогу, анонсовану на саміті "Рамштайн" наприкінці січня, не варто. Вона навряд чи встигне вступити до України до цих майбутніх вирішальних кількох місяців. А значить доведеться боротися тим, що зараз є.

Читайте також: