Легендарна ГАЗ-24 "Волга" викликала "захват" і подив у американського блогера

Блогер Даг ДеМуро, після того, як ознайомився з продукцією радянського автопрому, виклав у своєму YouTube-каналі відео, в якому показав свою "зустріч" з ГАЗ - 24-10, випущеним ще в далекому 1988 році.

"Волга". Фото: скріншот YouTube-відео.
"Волга". Фото: скріншот YouTube-відео.

Автор докладного ролика, вважає, що радянське авто абсолютно безнадійно, як з технічної складової, так і з точки зору дизайну. Зокрема, салон автомобіля, що вважався в СРСР преміальним класом, застарів навіть на момент свого створення, а це 80-ті роки минулого століття.

Наприклад, в салоні аналогічних моделей західного виробництва, в той же відрізок часу, є, як мінімум кондиціонер. У радянського ж авто, немає не те, що системи підтримки певного клімату, але і відсутня можливість запустити двигун без оберта ключа. "Родзинкою" стала і відсутність мінімальних умов комфорту для водія і пасажирів - у дверях немає навіть натяку на кишені.

Особливий "захват" у блогера викликала приладова панель - спідометр розмічений до швидкості 200 кілометрів на годину, хоча викликає сумнів, що базова комплектація" Волги " в змозі досягти навіть 150-ти. Втім, дійсно потішили дві речі - ретрофутуристична радіоантенна висувається одним натисканням кнопки, і величезний запас місця на дивані для пасажирів. Однак, на цьому позитивні емоції вичерпалися, тому, що навіть для авто 80-х років минулого століття, досить дивно не подбати про захист і не обладнати пасажирські місця ні підголів'ями, ні ременями безпеки.

"Волга". Фото: скріншот YouTube-відео.
"Волга". Фото: скріншот YouTube-відео.

До того ж, "серце" автомобіля також дуже застаріло, двигун з повітряним охолодженням, об'ємом 2,5 літра, явно не з 80-х, і більше підійде якомусь "тарантасу" з 60-х. Катастрофічним є і відсутність гідропідсилювача керма, що змусить водія особливо порадіти "преміум-класу" радянського авто, в процесі управління "Волгою" змушуючи долати опір.

"Волга". Фото: скріншот YouTube-відео.
"Волга". Фото: скріншот YouTube-відео.

Для тих же, хто сумнівається в об'єктивності оцінки" Волги", ДеМуро навів простий приклад: ровесники ГАЗ-24-10, Ford "Taurus" і Lincoln "Town Car", мали зовсім іншу "начинку".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що тисячі автомобілів від "АвтоВАЗу" випущені з катастрофічним недоліком.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що на українських АЗС рекордно злетіли ціни на все автомобільне паливо.

А до цього "Hyser" розповідав про те, як виглядав концепт "Таврії" від "ЗАЗ".