Українських автомобілістів попередили про те, що значно зростуть штрафи за популярні порушення правил дорожнього руху. Так, тепер доведеться добре заплатити навіть за незначне порушення.

Відповідну публікацію розмістили на автомобільному порталі «autotheme»

На превеликий жаль, на території України буквально щодня трапляються ДТП. На сьогоднішній день на дорогах можна побачити дуже багато патрульних машин та камер фіксації порушень.

Через те багато водіїв систематично порушують правила ПДР, українська влада прийняла рішення значно підвищити штрафи. Так, за популярне порушення – перевищення швидкості, доведеться платити більше. Наприклад, якщо водій перевищить швидкість руху на 20 км/год більше від норми, він заплатить 340 гривень штрафу. Якщо ж швидкість буде вищою на 50 км/год, то штраф уже становитиме 1700 гривень.

Важливо заявити, що якщо швидкість руху буде на 50 км/год вищою від норми в населеному пункті, то штрафуватимуть щонайменше на 5 тисяч гривень.

Ще важливо заявити, що якщо водія зловлять на перевищенні швидкості на 80 км/год вище від стандартів, то його оштрафують на 3400 гривень.

Також є відомості, що українські чиновники на таких змінах не планують зупинятися. Це говорить про те, що штрафи за порушення правил дорожнього руху зростатимуть і в майбутньому.

Читайте також:

Можна не прокинутися: чому не можна засипати ногами до дверей і як правильно ставити ліжко у спальні

І все ж таки в'язниця чи штраф? Юрист розповів, як покарають за те, що ви відмовилися взяти повістку

Уславився: українець у Польщі, катаючись на машині, назбирав штрафів на 55 тисяч.