У мережі опублікували дуже дивовижну інформацію про незвичайні концепти радянських автомобілів. Близько 50 років тому були такі екземпляри машин, які могли б змінити історію радянського автопрому.

Усім чудово відомий «АВТОВАЗ», особливо такими витворами, як Нива або Жигулі. Однак ніхто навіть і уявити не міг, що ці машини могли б мати зовсім інший вигляд. Так, зараз йтиметься про унікальні концепти від ВАЗ: «Чебурашка», «Річка» та ВАЗ-Porsche.

Відомо, що на Воложському автозаводі робилося кілька дивовижних концептів, які не прижилися.

Насамперед потрібно розповісти про ВАЗ-Е1101 «Чебурашка» 1972 року випуску. Напевно, багато автолюбителів знають, що першими екземплярами на цьому заводі стала «Копійка» на базі Фіата-124. Однак перед цією машиною була ще одна - Е1101 "Чебурашка" з 0.9-літровим 50-сильним двигуном.

Другим невідомим екземпляром є повнопривідний ВАЗ-2122 "Річка", який робився на базі Ниви. Цей автомобіль хотіли постачати до армії для військових. По суті, він був автомобілем-амфібією, оскільки коли вода потрапляла всередину, вона відкачувалась як у БТРів.

Третім «витвором мистецтва» став ВАЗ-Porsche 2103 1976 року. Так, раніше ВАЗ співпрацював з Porsche і німецькі фахівці надали унікальний проект – Porsche 2103. Однак у СРСР вирішили зупинитися на легендарній «шістці», яка стала справжнім досягненням.

Також варто відзначити електромобіль ВАЗ 2802-01 "Поні" 1980 року випуску.

Читайте також:

Для чого досвідчені водії завжди возять із собою голку у салоні автомобіля

Робили за спецзамовленням: у мережі показали дефіцитну модель автомобіля ВАЗ