Українцям чудово відомо, що таке радянський автопром. Про такі автомобілі, як Москвич, Жигулі, Волга та Запорожець ходять цілі легенди. Однак зараз мова піде про не менш легендарну Таврію.

Цю інформацію оприлюднили на порталі про автомобілі.

Як відомо, Таврія – перший український автомобіль із переднім приводом. Ця машина має багато різноманітних модифікацій. З 1983 по 1996 рік Степан Кравчун очолював Запорізький автомобільний завод «Комунар», де й виготовлялися ці автомобілі. Цей завод був першим, де було випущено перший український автомобіль європейського зразка.

Насамперед хочеться відзначити, що за всі роки виробництва Таврія мала дуже багато різних прототипів та модифікацій. Сюди можна зарахувати прототип ЗАЗ-1102, який розроблявся 1970 року. За основу цієї Таврії взяли технічні свідчення автомобіля Ford Fiesta. У серійне виробництво ця машина надійшла лише 1988 року.

Також варто відзначити і ЗАЗ 1306, який є чотиримісним пікапом, проте в серійне виробництво він так і не надійшов.

Таврію в кузові купе було створено на заводі «ВЕПР». Цей автомобіль повинен був служити гоночним екземпляром.

Крім цього, особливу увагу слід приділити і ЗАЗ 1102 «Тюнінг». Цей екземпляр має незвичайні бампера та спойлер на верхній частині авто. Тут можна помітити капот від Славути та алігаторну систему, що говорить про те, що капот відкривається проти руху.

Читайте також:

Можна було заправити від запальнички: як за кордоном рекламували експортну Таврію. Відео

Можна грітись узимку: яку Таврію можна купити в Україні за 14 тисяч гривень. Фото