Українських автомобілістів попередили, що вже наступного року повертається обов'язковий технічний огляд автомобілів. У зв'язку з цим українським водіям розповіли про деякі нюанси, які треба знати.

Відповідну новину розмістили на порталі «infocar»

Насамперед потрібно повідомити про те, що українські автомобілісти вже після Нового року будуть змушені проходити техогляд. Це передбачено у підписаній Угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Варто нагадати, що цю процедуру було скасовано ще у 2011 році, проте її буде впроваджено через угоду між ЄС та Україною, яку було підписано у 2014 році. Так, знадобилося майже 9 років, щоби повернути техогляд для транспортних засобів в Україні.

Важливо відзначити, що проходити його потрібно в необхідності від того, коли було зареєстровано автомобіль. Наприклад, сюди можна віднести ті авто, які протягом 10 днів після того, як їх перереєстрували на ім'я нового власника. Також сюди відносяться машини, що потрапили в ДТП, і при цьому пошкодження отримали елементи, від яких залежить безпека пересування і ті, що мають суттєві проблеми при водінні.

Крім цього, машини для комерційних перевезень мають проходити техогляд практично щороку. Також «легковики» повинні проходити техогляд не пізніше чотирьох років після першої дати реєстрації, а потім кожні два роки.

Крім цього автомобілі швидкість пересування, яких не перевищує 25 км/год, або вони використовуються на дорогах загального використання та ті, що мають двигун об'ємом менше 125 см або не перевищують 4 кВт, звільнено від технічного огляду.

Читайте також:

Готуємо автомобіль до зими: що має бути під рукою, щоб не потрапити в халепу

Фенікс із Таврії: у мережі показали, як виглядатиме відроджений автомобіль-легенда