Всім українським водіям дали кілька цінних порад щодо того, як поводитися зі своїм автомобілем перед зимою. Дуже багато людей припускаються звичайних помилок ще восени, що завдає шкоди їхнім машинам. Тому було ухвалено рішення дати кілька порад для власників транспорту.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «mashyna»

Як повідомляється, зимовий та осінній час досить важкий для водіїв та їхніх автомобілів. Оскільки на носі зима, експерти вирішили порадити ретельно стежити за своїм транспортом ще з осені.

Насамперед говориться, що міняти гуму варто ще до того, як випаде перший сніг. Зазвичай люди починають масово «перевзувати» свої авто та створюється справжній ажіотаж та стометрові черги. Бажано міняти гуму у жовтні-листопаді місяцях.

Також не потрібно звикати до плавного руху на зимових дорогах заздалегідь і не стартувати різко.

Дуже важливо повідомити, що акумулятор дуже чутливий до холоду. Тому якщо йому понад 3 роки, то рекомендується його замінити. Також важливо приводити до нормальної працездатності електроліт.

Універсальні склоомивачі та склоочисники – важлива складова. Перед настанням зими їх потрібно замінити на морозостійкі.

Також важливо стежити за системою охолодження та не забувати про коробку передач. Настійно рекомендується прогрівати, що механічну, що автоматичну коробку передач. Щоб її прогріти, треба їхати перші кілька кілометрів дуже плавно.

Читайте також:

Автомобілістам розповіли, чи потрібно прогрівати мотор із приходом холодів

Автомобілістам розповіли, чому не можна вибирати антифриз за кольором

Як продовжити життя автомобільних двірників вдвічі: є спеціальна точила. Відео