У мережі з'явилася досить пізнавальна інформація, яка може стати у нагоді багатьом автомобілістам. Як відомо, вже багато десятиліть ходять суперечки про те, чи потрібно прогрівати автомобіль у зимовий час. Саме тому експерти вирішили поділитися своїми знаннями.

Відповідну публікацію розмістили на порталі « Автоцентр »

Насамперед, якщо говорити про старі автомобілі з карбюраторами, то тут відповідь очевидна – їх потрібно прогрівати до робочої температури, тут все просто.

Однак у наш час є маса автомобілів з електронікою, яка відповідає за роботу машини в зимовий час і при холодній температурі. Але, навіть за цих обставин багато хто продовжує замислюватися, чи потрібно прогрівати двигун авто при морозі.

Якщо сказати коротко, то у непрогрітого автомобіля каталізатор працюватиме не на повну силу, що спровокує викид шкідливих речовин у повітря. Однак перепад температури може погано позначитися на поршнях, а якщо машина довго працюватиме на неодружених, то можуть постраждати свічки.

Усьому цьому є дуже просте рішення. Автомобіль прогрівати можна і рекомендується робити протягом 5 хвилин, але ніяк не більше. 3-5 хвилин цілком вистачить для того, щоб двигун досяг робочої температури.

Як продовжити життя автомобільних двірників вдвічі: є спеціальна точила. Відео

Xiaomi показала фото свого першого автомобіля. Це щось інопланетне

Їх усі боялися: у Києві знайшли унікальний автомобіль швидкої допомоги

Ілон Маск не повірить: у автомобілях Tesla знайшли серйозну поломку. Краще викинути