У мережі з'явилася дуже цікава інформація про один із радянських автомобілів. Є відомості про те, що виготовлявся спеціальний екземпляр Таврії для експорту за кордон. Цей варіант ЗАЗ-1102 "Таврія" мав назву Poch Tavria XL.

Цю інформацію розмістили на порталі «carakoom»

Як би це дивно не звучало, але в 1988 після випуску ЗАЗ-1102 Таврія з'явилися унікальні екземпляри для експорту цих автомобілів за кордон. Poch Tavria XL виготовлялася спеціально для Франції.

Потрібно повідомити, що у Франції була компанія Poch, яка продавала для Європи Таврії та ще кілька унікальних позашляховиків Нива.

Poch Tavria XL: скрін
Poch Tavria XL: скрін

Однак для деяких мешканців Європи зовнішність «Таврії», як не дивно, здавалася застарілою. У цьому випадку варто не забувати, що ці автомобілі виготовлялися ще в 70-х роках, що скаже саме за себе. Саме через це компанія Poch вирішила самостійно модифікувати Таврію.

Цей бюджетний малолітражний автомобіль продавався біля Франції з 1991 по 1993 рік. Він мав назву Poch Tavria XL.

Poch Tavria XL: скрін
Poch Tavria XL: скрін

Ця модифікована Таврія отримала новий радіатор, широкі бампери та унікальні ковпаки на колесах. Якщо взяти загальний зовнішній вигляд, він не особливо змінився, але отримав якісніші матеріали.

У мережі показали найрідкісніші версії ЗАЗ "Таврія": деякі ви не бачили. Фото

"Космічна Таврія": як виглядав прототип ЗАЗ, яким милуються досі

Як виглядала наймодніша Таврія "Славута". Була крутіша за Ланос і коштувала 3 тисячі доларів

Зліпили з "Таврії" та ВАЗу: у Мережі показали маловідомий легковик від ЗАЗ