Автомобільний парк королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня, налічував десятки розкішних та ексклюзивних автомобілів.

Про це пише видання "Фокус".

Єлизавета II була затятою автомобілісткою, а протягом свого життя водила десятки різних автомобілів. Більше того, дуже часто королева Великобританії сама сідала за кермо, незважаючи на поважний вік. Автомобільний парк Єлизавети II налічував десятки розкішних та ексклюзивних моделей від Rolls-Royce до практичних Land Rover.

Даймлер ДБ18

Перше авто Єлизавети II, яке принцеса отримала в 1944 як подарунок від батька, короля Георга VI. Майбутня королева навчилася керувати машиною під час служби у медичних підрозділах британської армії.

Даймлер DE36

Лімузинами Daimler DE36 зі 150-сильною вісімкою Єлизавета II почала скористатися відразу після коронації. Цікаво, що дах на цих автомобілях був прозорим, щоб піддані могли бачити свою королеву.

Воксхолл Хреста

У 70-х роках Єлизавета II та її чоловіка Філіпа часто бачили у практичних седанах. 4,7-метровий Vauxhall Cresta відрізнявся просторим салоном і містким багажником, а згодом королева перейшла на універсали Jaguar X-Type і Opel/Vauxhall Insignia.

Державний лімузин Bentley

Одна із найрозкішніших моделей в автомобільному парку Єлизавети II. Він створювався спеціально для королівської сім'ї у двох примірниках. Броньований лімузин Bentley досягає 6,2 м завдовжки, а в 2009 році автомобіль перевели на біопаливо.

Золота карета

Кінний екіпаж створений ще 1762 року і вважається найстарішим транспортним засобом у королівському гаражі. Карета прикрашена сусальним золотом та фресками, і її використовували дуже рідко – лише з нагоди особливих урочистостей.

Читайте також:

Глава Формули-1: "Ми більше не маємо справу з росіянами, хоча вони й платили шалені гроші"

Який виглядав перший мікроавтобус "Запорожець". Прототип, що не пішов у серію

Xiaomi показала фото свого першого автомобіля. Це щось інопланетне