Мало хто знає, що деякий час у ЗАЗ в планах був випуск досить незвичайного мінівена

Незважаючи на те, що оригінальний ЗАЗ-965 "Запорожець" — маленька, легка і не особливо потужна машина, інженерам Заз вдавалося майструвати на його основі безліч самих різних автомобілів, аж до вантажівок. Деякий час на підприємстві роздумували і над створенням мінівена.

Так, "Запорожець" перероблений у фургончик отримав назву ВНИИТЕ "Максі". Експериментальний зразок виготовили в 1967 році, в конструкції використовувалася велика кількість деталей і агрегатів з ЗАЗ-965.

Основна відмінність, мабуть, полягало в зовнішності. "Максі" за габаритами був ненабагато більше ЗАЗ-965, проте зважаючи зовсім іншої форми кузова в його салоні було набагато просторіше.

Для забезпечення більш зручної посадки в салоні були передбачені передні сидіння, що повертаються, а бічні двері зсувалися в сторону на роликових опорах.

Модифікація "Запорожця" не була б модифікацією "Запорожця" якби не мала заднемоторного компонування, проте в автомобілі все ще був відносно просторий багажний відсік, який розташовувався за задніми сидіннями.

Задня стійка кузова виконувала роль дуги безпеки і об'єднувалася з повітроводами Системи охолодження мотора. Повітрозабірники в "Максі", на відміну від "Запорожця" розташовувалися не на задніх крилах, а на даху.

Читайте також:

"Він у кращому світі, янгол": Віктор Павлик показав могилу свого сина

Зірка турецьких серіалів показала, як розважається на ліжку у міні-купальнику. Чудові фото

Названо міста, в яких діти точно не підуть до школи 1 вересня