Кросовер Lada XRay побудований на платформі Renault B0 і частка імпортних деталей для комплектування у його конструкції сягає 40%. Модель припинили випускати ще навесні.

"АвтоВАЗ" більше не випускатиме Lada XRay. Керівництво підприємства визнало, що відновити виробництво єдиного кросовера Lada неможливо. Про це повідомляє ТАСС.

Керівник компанії Максим Соколов на Східному економічному форумі заявив, що модель не повернуть на конвеєр. Таке рішення він пояснив тим, що в умовах санкцій заблоковано постачання великої кількості деталей для комплектування для цієї моделі.

У конструкції Lada XRay частка імпортних компонентів сягає 40%. Кросовер ВАЗ побудований на платформі Renault B0, а тому спростити його, знявши подушки безпеки та ABS за прикладом Lada Granta, просто неможливо.

Нагадаємо, кросовер Lada XRay представили у 2015 році. Модель оснащували бензиновими двигунами об'ємом 1,6 л (106 і 113 к. с.) та 1,8 л (122 к. с.). XRay не мав великого попиту: у 2021 продали 22 107 авто, а найкращий результат він продемонстрував у 2018 році — 34 807 шт.

Читайте також:

Глава Формули-1: "Ми більше не маємо справу з росіянами, хоча вони й платили шалені гроші"

Який виглядав перший мікроавтобус "Запорожець". Прототип, який не пішов у серію

Xiaomi показала фото свого першого автомобіля. Це щось інопланетне