По всій Україні автомобілісти розшукують "капсули часу" - машини, які протягом десятків років стоять зачиненими в гаражах і зазвичай непогано зберігаються. Часто у капсул часу або невеликий або відсутній пробіг.

Один з таких автомобілів показав блогер з каналу " Roma Urraco ".

Так, до нього потрапило оголошення про продаж модифікованого класичного "Запорожця" ЗАЗ-968 з індексом МД. Це означає, що автомобіль призначений для використання людьми з інвалідністю, які мають пошкодження однієї ноги. Інакше кажучи, автомобіль має лише одну педаллю.

Автомобіль стояв у гаражі близько 30 років, тому в нього немає пробігу. Більше того, автомобіль навіть жодного разу не ставили на облік.

При першому погляді на фото може здатися, що стан автомобіля залишає бажати кращого, але це враження оманливе, адже, по суті, варто лише протерти машину ганчіркою і влаштувати заміну гумових елементів, щоб вона набула гарного вигляду.

Є, щоправда, і проблеми: оскільки документи на машину втрачені, визначити, у якому році її було зібрано практично неможливо.

Цей автомобіль - так звана "інвалідка". Держава давала людям з обмеженими можливостями модифіковані "Запорожці", якими могла керувати людина з особливими потребами. Більшість таких машин власникам, однак, була не потрібна, внаслідок чого вони й простоювали в гаражах десятки років.

Цей конкретний автомобіль зберігся досить непогано. Якщо не брати до уваги те, що він ґрунтовно запилився за всі ті роки, що стояв у гаражі, єдиним мінусом є те, що хромовані елементи кузова, такі як бампер, покрилися цятками іржі.

Читайте також:

Путін розлютився: у Чорному морі вперше зібралися майже всі десантні кораблі Росії .

Невзоров разом із дружиною отримав громадянство України: "Росія - це злочинець. Чортови вдячний українцям..." .

Озброїти українців для охорони своїх квартир: у МВС зробили заяву .