За статистикою компанія Renault є лідером автомобільного ринку України. При цьому одна з її моделей ось уже 12 рік в топ уподобань українців. Ще б пак, надійний і перевірений часом позашляховик Renault Duster вдало поєднує багато факторів, важливі для водія, в одному автомобілі. І на тлі всього цього, виробник прийняв досить несподіване рішення.

Стало відомо, що Renault вирішила остаточно попрощатися з Duster першого покоління, яку збирали в Індії. І ось на цьому тижні один з найпопулярніших в Україні автомобілів покоління HS покинув конвеєр. Вся справа в тому, що не за горами поява оновленої версії легкого позашляховика в другій генерації. Про це написав Апостроф.

Крім того, серед причин-падіння попиту на Renault Duster. Так, на місцевому ринку зараз в достатку кросовер Renault Kiger і вен Renault Triber, які більше відповідають запитам індійських покупців.

Що ж стосується кросовера першої генерації, то багато хто знає, що Duster з'явився на світ в 2010 році під брендом Dacia. Правда, в Україну почав надходити лише кросовер другого покоління, тому у нього були шильдики вже французького материнського бренду Renault - ця модель випускалася з 2017 року. І ось дванадцятирічну модель нарешті вирішено відправити у відставку.

Це означає, що позашляховик більше не складатимуть на заводі в місті Сріперумбудур. До речі, крім Індії, перший Duster випускали в Румунії, Бразилії та Росії.

Відзначимо, що Duster став одним з перших великих хітів Renault в Індії - саме таким чином почався тренд на автомобілі такого класу в країні. Так, тільки в перший рік виробництва було продано 40 тисяч одиниць. І хоча Duster першого покоління зняли з виробництва в Індії, але випускати актуальну модель другого покоління там не збираються, принаймні наступник або заміна для Duster поки не був оголошений.

Renault Duster в Індії запустили з 1,6-літровим бензиновим і 1,5-літровим дизельним двигуном K9K з двома вихідними потужностями. Ось тільки в 2019 році індійський Duster отримав глибоке оновлення і позбувся 1,5-літрового дизельного двигуна K9K-через строгих норм BS6 його замінив 156-сильний бензиновий турбомотор чистіше об'ємом 1,3 літра, запозичений у другого покоління Duster.

Відомо, що популярність Renault Duster в Індії підштовхнуло бренд Nissan представити дещо іншу версію Duster під назвою Nissan Terrano, яка продавалася з 2013 по 2020 рік на індійському ринку.

Раніше Hyser писав, що українським водіям сказали про нові перевірки при ДТП.

Нагадаємо, що у мережі показали круту тюнінговану Волгу рожевого кольору.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали Запорожець-позашляховик.