Мало хто знає, але перші серійні "Таврії", які зійшли з конвеєра 18 листопада 1987 року, коштували не багато ні мало - 5100 рублів. При цьому за радянських часів " Таврія "позиціонувалася виключно як економічний автомобіль, який"можна заправити навіть за рахунок кишенькової запальнички". Таке бюджетне диво техніки від радянського автопрому можна придбати і в наші дні.

Стало відомо, що в угорському місті Сентендре несподівано знайшовся хетчбек ЗАЗ-1102 Таврія 1993 року випуску практично без пробігу і майже в ідеальному стані. Так, його датчик показує всього 47 тисяч км пробігу. При цьому український автомобіль Запорізького автозаводу ЗАЗ чудово зберігся і виглядає відмінно.

Зараз він виставлений на продаж на сайті mobile.de. Незважаючи на майже музейний стан, Таврія виставлена на продаж за дуже привабливою ціною-всього за 990 Євро!

Як вказав продавець автомобіля, машина зареєстрована і знаходиться в Угорщині. Крім того, власник вказав, що він " знайшов цю дуже рідкісну машину в покинутому гаражі. Автомобіль в рідній фарбі, пробіг всього 47ткм, 1-й власник».

Виявлятися, ЗАЗ-1102 Таврия 1993 року більше 20 років стояла в покинутому гаражі без руху. Власник уточнив, що не виробляв ніяких реставраційних робіт.

Що стосується технічних характеристик, то експортная версія хетчбека оснащена 1,1-літровим 51-сильним бензиновим мотором і 5-ступінчастою механічною КПП. Автомобіль може розвивати 148 км/год і розженуться до 100 км / год за 16,2 с, ось тільки зараз йому потрібне технічне обслуговування.

Також відомо, що автомобіль ніколи не змінював власника.

Відзначимо, що в Україні складно відшукати таку модель Таврії в подібному стані, а купити близько 32 тисяч гривень і взагалі нереально. Досить згадати Таврію 2002 рік з мінімальним пробігом, за яку продавець запросив майже 3000 доларів.

Раніше Hyser писав, що українським водіям сказали про нові перевірки при ДТП.

Нагадаємо, що у мережі показали круту тюнінговану Волгу рожевого кольору.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали Запорожець-позашляховик.